Verificări la un operator economic din Harghita –amendă de 10.000 de lei și material lemnos confiscat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 20 septembrie 2023, în baza unui plan de acțiune întocmit pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul  forestier, combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, precum și pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul  evaziunii  fiscale, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au inițiat și desfășurat o activitate de control la sediul unui operator economic, având ca domeniu de activitate expolatarea, comercializarea și transportul materialului lemnos, din localitatea Șimonești.

sursa foto: IPJ Harghita

Polițiștii au constatat, în urma verificărilor, existența a 66,11 mc. de lemn, deținuți fără documente legale.

A fost aplicată o sancțiune contravențională, în cuantum de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar lemnul în cauză a fost confiscat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy