Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Viitorul prefect de Harghita, suspectat că ar fi omul UDMR din USR

Conform informațiilor care au apărut în presa centrală, funcția de prefect al județului Harghita ar fi revenit USR-ului. Voci din USR, dar și surse din UDMR spun că doamna propusă pentru a ocupa această funcție este o bună prietenă a UDMR-ului și în special a unui important, lider UDMR din Odorheiu Secuiesc, cu care a și încheiat în decursul timpului, contracte prin care posibilul viitor prefect a încasat 206.250 lei de la o primărie din Harghita.

Mai preci , viitoarea doamnă de care se spune că ar fi în cărți pentru funcția de prefect al județului Harghita din partea USR, a desfășurat de-a lungul timpului (2009-2016) activități juridice pentru o primărie UDMR și ar fi încasat bani frumoși din această activitate care nouă ni se pare puțin ciudată, deoarece fiecare primărie are juriștii săi. Totuși, ne gândim că au fost motive bine întemeiate să se facă aceste contracte atât timp cât Curtea de Conturi nu le-a imputat.

Faptul că posibilul viitor prefect a reprezentat ani de zile interesele unui important lider UDMR nu e ceva ilegal și nici de natură să certifice o afiliere politică a sa. Femeia și-a exercitat meseria. Doar apar semne de întrebare pe baza zvonului că numele ai ar fi fost propus și agreat la nivel central chiar de UDMR. Și noi, ca publicație „interzisă” pe criterii politice la orice finanțare din bani publici avem suspiciuni că nu prea vede nimeni nici un leu în Harghita pe prestări de servicii dacă nu este agreat de UDMR.

Azi, într-o ședință internă a USR Harghita, s-a decis ca doamna nominalizată ca posibil prefect să nu primească un vot pozitiv din partea organizației locale, ceea ce înseamnă că fierberea e mare în USR. Chiar și așa, la partidele politice din România nu am văzut să conteze foarte mult ce vor filialele dacă e vorba de lucruri negociate la nivel central, deci rămâne să așteptăm decizia finală de la București.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.