Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vine iarna… ANM anunță ploi, ninsori și intensificări ale vântului pentru următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori, ploi moderate, polei, și intensificări ale vântului, valabilă de vineri și până luni, în cea mai mare parte a țării.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 16:00 – 21 noiembrie, ora 18:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului

     În intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest.
În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.
La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.
Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.