Workshop privind convieţuirea oamenilor şi a carnivorelor mari

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La Brașov s-a desfășurat workshop-ul privind convieţuirea oamenilor şi a carnivorelor mari, organizat de Consiliul Judeţean Harghita şi Consiliul Judeţean Braşov.
222-1080x675Întâlnirea a vizat dezbaterea draftului planului de acţiune, referitor la conservarea populaţiei de urs brun, iar documentele au fost pregătite de specialişti. Temele discutate au fost reglementările legislative naţionale şi europene, modele de management cinegetic din Europa.
Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, ne-a spus care este importanța dezbaterii draftului planului de acțiune, care, în perioada următoare poate suporta îmbunătățiri:

„În lipsa acestui plan de acțiune s-au creat toate problemele despre care știm atât în județul Harghita cât și în Mureș, Covasna, dar și în Brașov și alte județe din țară. E bine să dezbatem acest plan de acțiune, pentru că noi credem că specia urs este cu valoare și trebuie ocrotită. Dar trebuie ocrotită cu minte”.

La reuniunea de la Brașov a fost prezentat și un raport al Comitetului Regiunilor, în care sunt reprezentate județele, regiunile și orașele din Europa, care are ca obiectiv detalierea propunerilor, legate de o acțiune permanentă : limitarea pe cât posibil mai mult a conflictului dintre om și carnivorele mari.

Radio România Tg. Mureș

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy