Zeci de metri cubi de lemn confiscați de polițiști la Remetea

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În urma unui control efectuat la o societate comercială de prelucrare a lemnului din Remetea, polițiștii au confiscat cantitatea de 70, 45 metri cubi material lemnos deținută fără documente legale de proveniență, respectiv, 98,33 metri cubi material lemnos expediată fără avize de însoțire.

În perioada 23-24.09.2019, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au efectuat un control la o societate comercială cu profil de prelucrare și comercializare a lemnului din localitatea Remetea, activitățile fiind realizate în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov.

Astfel, în urma activităților de control a fost identificată cantitatea de 70,45 metri cubi lemn de lucru de esență molid care era deținută fără documente legale de proveniență. Totodată, s-a constatat că o cantitate, de 98,33 metri cubi material lemnos, a fost expediată fără avize de însoțire.

În acest context, s-a procedat la confiscarea faptică a cantității de 70,45 metri cubi material lemnos, în valoare de 14.500 lei și confiscarea valorică a cantității de 98,33 metri cubi material lemnos, în valoare de 16.291 lei.

Deasemenea, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 republicată, în valoare totală de 30.000 lei. Totodată, unui angajat al unității susmenționate i-a fost aplicată o amendă în valoare de 7000 lei pentru neîndeplinirea obligațiilor de verificare a codurilor unice ale avizelor de însoțire de tip silvic la destinatar.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy