Zi plină de intervenții pentru salvatorii harghiteni (marți, 5 iunie)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pompierii militari harghiteni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local. În cursul zilei de ieri, 5 iulie a.c., 19 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, din care 12 copii, cu vârste de 12-13 ani, care acuzau simptome de toxiinfecție alimentară și prezentau stare general alterată, aflați într-o tabără în stațiunea Lacu Roșu, preluați și transportați la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru investigații medicale amănunțite și 1 victimă în urma unui accident rutier, produs pe DE 578, Ciceu.

Totodată, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 4 incendii înregistrate. Din totalul celor 4 incendii care au avut loc ieri, 1 intervenție a fost înregistrată la ardere necontrolată (vegetație uscată, mărăciniș, lăstăriș, resturi de exploatare forestieră, puieți de molid din regenerare naturală), fiind afectate 3 ha de teren, în comuna Sărmaș. Intervenţia promptă a pompierilor militari și civili din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița și SVSU Sărmaș a limitat propagarea flăcărilor la pădurea masivă de rășinoase din imediata apropiere, pagubele fiind reduse în mod semnificativ.

Alte 3 incendii de natură electrică produse ieri. Atenție la aparatele și instalațiile electrice!

Pompierii militari harghiteni au acționat în trei localități din județ, pentru salvarea bunurilor a 3 familii, ale căror gospodării au fost afectate de incendii de natură electrică.

Primul eveniment de acest tip s-a produs ieri dimineață, în jurul orei 8.00, la o anexă gospodărească (adăpost pentru animale) din Suseni, a fost gestionat de pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Suseni, Joseni, Ciumani, Chileni, care au reușit să stingă focarele după mai bine de două ore, împiedicând propagarea flăcărilor la anexele gospodărești învecinate. Flăcările au afectat întreaga anexă, pe o suprafață de circa 110 mp, 30 baloți de fân și circa 10 tone de fân; din cauza efectuloui termic, s-a degradat folia de plastic de pe un solar din imediata apropiere, pe o suprafață de circa 150 mp.

Tot ieri, în jurul orei 14.00, echipajele Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița și SVSU Toplița au intervenit în municipiu, unde au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la trei anexe gospodărești, ce se manifesta generalizat, pe o suprafață de aprox. 150 mp. Pompierii au stins incendiul după 5 ore, salvând o casă și o altă anexă. Au ars: un șopron pentru lemne, fânarul și magazia pentru scule, pe o suprafață totală de 150 mp, 10 mc lemn pentru foc, 10.000 kg de fân și unelte agricole. S-au degradat: un autoturism, o remorcă auto, ambele fiind parcate în apropierea anexelor cuprinse de incendiu și o butelie pentru aragaz.

Noaptea trecută, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au localizat și lichidat un incendiu izbucnit în dormitorul unei case de pe strada Zsögödi Nagy Imre, municipiul Miercurea Ciuc. La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau generalizat la nivelul acoperișului și mansardei locuinței, cu risc de propagare la două anexe învecinate. În urma producerii evenimentului, generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric produs la o doză cu defecțiuni, au ars acoperișul, podul, mansarda locuinței, pe o suprafață de circa 140 mp. Din fericire, nu au existat victime.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile Băile Tușnad, Băile Homorod, Odorheiu Secuiesc și Cristuru Secuiesc.

Pe lângă aceste situații, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.

  •  COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy