ZiarHarghita.RO, viitorul lider pe piața media din Harghita

0

Articol disponibil în: Română

www.ziarharghita.ro este un ziar online condus de un grup de tineri din Neamț care administrează printre altele și ziarpiatraneamt.ro, cel mai citit ziar din județul Neamț.
Proiectul media din care face parte și ziarhargita.ro își  propune o prezență jurnalistică regională, în special în județele învecinate Neamțului.
S-a ales ca prim pas de extindere regională Harghita, deoarece analizele de piață media au relevat că acesta este unul dintre județele învecinate unde presa locală are cel mai scăzut nivel al investigațiilor jurnalistice și al luptei anticorupție, linii media ce interesează în mod special cititorii.
ZiarHarghita.RO își propune să aplice rețeta de succes de la Neamț, aceasta însemnînd o colaborare onestă cu toate autoritățile din zonă și cu toate forțele politice, dar această colaborare să se facă din zona de confort a publicației, adica fără obligații politice, economice sau de altă natură.
ZiarHarghita.RO nu va fi o publicație naționalistă sau pro-maghiară. ZiarHarghita.RO va fi o publicație ce se adresează oamenilor din Harghita, indiferent de naționalitate, sex, religie sau convingeri.
Colectivul care conduce această publicație are o vastă experiență în lupta anti-corupție și anti-nesimțire și o foarte mare rezistență la orice fel de presiuni politice, economice sau de altă natură. Pâna acum, trustul de presă a rămas în picioare după toate controalele solicitate de cei deranjați și executate de instituțiile statului, a rămas în picioare după 8 dosare penale dintre care 6 au fost deja soluționate cu NUP, a rămas în picioare și a câștigat toate procesele intentate de oameni politici care erau reprezentați de cele mai mari case de avocatură din România și a rămas în picioare după toate atacurile cu informații false aruncate în media aservită politic sau pe alte canale de comunicare.

ziarharghita

Pentru mai multe lămuriri aveți mai jos codul deontologic autoimpus de Ziarharghita.RO :

1. Noi existam ca tu sa iti poti exprima liber dreptul la propria opinie. In acest sens aprobam orice comentariu sau discutiile chiar dacă sunt in contradictoriu cu parerea noastra, cu minimele conditii ca ele sa fie exprimate intr-un limbaj decent. Avem convingerea ca orice disputa de idei poate fi constructiva.

2. Respectam intimitatea si viata privata si nu agream amestecul in viata personala a nimanui, chiar daca este vorba de o persoana publica. Respectam de asemenea orientarile sexuale, religioase, politice sau de orice alta natura, atat timp cat se incadreaza in limitele legale.

3. Verificam cat de amanuntit se poate informatiile pe care trebuie sa le aducem la cunostinta dumneavoastra, fara a deconspira sursele.

4. Nu acceptam nicio forma de mituire in vederea tratarii cu zel sau cu dezinteres a unui anumit subiect. Cand interesele economice, morale sau de alta natura impun o anumita atitudine a noastra fata de un subiect, acest lucru va fi facut cunoscut public cititorilor nostri prin mesaje afisate la finele articolului, de genul “Articol Publicitar”, comunicat de presa, “www.ziarharghita.ro sustine pe domnul X in vederea…”, etc. La acest gen de articole nu se accepta comentarii .

5. Nu suntem impartiali. Suntem clar si 100% de partea cetatenilor si, in special, de partea celor care din diverse motive nu se pot apara singuri ( copii, batrăni, etc ). Vom trata cu subiectivism si exces de zel orice subiect care afecteaza viata comunitatii si a oamenilor care o compun.

6. Ne obligam sa publicam drepturi la replica din partea oricarei persoane sau institutii care se simte lezata de un articol de al nostru.

7. Vizitatorii nostri stabilesc trendul informational al site-ului. Vom analiza periodic care sunt cele mai solicitate informatii si in functie de statisticile rezultate vom stabili tipul articolelor predominante.

EXCEPTIE

Nu vom respecta nici o norma deontologica si vom folosi orice mijloace pe care le vom avea la dispozitie contra traficului de substante halucinogene, contra pedofililor, violatorilor, talharilor si a celor care pun in pericol viata sau sanatatea  copiilor, batranilor, oamenilor aflati in suferinta sau a altor categorii de persoane care din varii motive nu se pot apara singure.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy