Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită de elevi, profesori, bibliotecari și cititori. S-au acordat premii

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În data de 21 ianuarie 2019, (cu câteva zile după data oficială, 15 Ianuarie), Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” a sărbătorit Ziua Culturii Naţionale în localităţile Subcetate şi Miercurea-Ciuc.

La evenimente au participat mulţi tineri (elevi şi studenţi), cadre didactice, bibliotecari, precum şi cititori veşnic tineri.

Echipa de proiect CLIP LIT, de la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” din Braşov, a prezentat booktrailere realizate de profesionişti, dar şi de către tineri cititori. În cadrul prezentării, s-au făcut referiri la modalitatea de scriere a scenariilor şi realizarea filmărilor. Răspunzând interesului manifestat de elevi, se conturează o colaborare între cele două biblioteci judeţene pentru realizarea unui atelier de scenarii la Miercurea-Ciuc.

Dezbaterea „Lectura, pro şi contra” a scos la iveală argumente contra lecturii din vremuri de demult, care i-au uimit pe tinerii de azi. Lectura echivalează cu lenea, lectura te face sedentar, lectura dăunează vederii. Pe de altă parte, lectura întăreşte legăturile interumane, lecturile te definesc ca persoană. Lectura te ajută să-ţi alegi meseria, lectura te maturizează (!). Literatura SF este gustată de cei cu capul în nori şi de cei cu picioarele pe pământ, deopotrivă.

Toţi participanţii la dezbatere ar fi meritat premii, de aceea s-a optat pentru tragere la sorţi. Cei favorizaţi de şansă au primit cărţi de literatură română contemporană pentru tineret. Marele Premiu CLIPUL DE LITERATURĂ a fost câştigat la Subcetate de elevul Alexandru Hurubă, iar Marele Premiu CLIPA DE LITERATURĂ a fost câştigat la Miercurea-Ciuc de eleva Raluca Stroia, de la Colegiul Naţional „Octavian Goga”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy