ANUNȚ pentru cei interesați de Cupa Călimani la schi de tură

0

Articol disponibil în: Română

Datorită cantității mari de zăpadă pentru a ajunge la Start (Cabana Lomaș) sâmbăta dimineața, mașinile trebuie să fie echipate cu lanțuri antiderapante, lopată, etc. încă de la intrarea pe drumul forestier. Pentru a evita blocarea drumului de acces și de asemenea pentru a nu aglomera zona de start, recomandăm sa lăsați autoturismele în zona Schitului, și să veniți pe schiuri ultimii 3 km. Datorită stratului considerabil de zăpadă locurile de parcare sunt extrem de puține. Vă așteptăm! – anunță organizatorii.

Cupa Călimani este un concurs organizat de Asociația Salvamont Toplița-Căliman in parteneriat cu Primăria Mun. Toplița și Serviciul Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita. Este o competiție individuala de schi de tura și consta in parcurgerea in urcare și coborâre a unui traseu prestabilit pe schiuri de tura.

Începând din acest an, Cupa Călimani la schi de tură va avea o nouă probă care se adresează amatorilor.

Aceasta constă într-o variantă mai scurtă și mai puțin tehnică decât tura lungă, având în total 3 urcări și coborâri. Traseul propus are o lungime de 12 km și o diferență de nivel de 800m+ iar echipamentul obligatoriu este același cu cel obligatoriu pentru tura lungă.
Categoriile pentru tura scurtă sunt open masculin și open feminin, iar premiile oferite câștigătorilor turei scurte de amatori sunt simbolice.

Cei înscriși la cea de-a șaptea ediție a Cupei Călimani la schi de tură vor putea opta pentru una din variantele de traseu în momentul validării înscrierii, la semnarea declarației de participare. Vă aducem aminte că pe parcursul concursului nu este permisă schimbarea traseului pentru care s-a optat în momentul validării, acest lucru ducând la descalificarea participantului.

Totodată, înscrierile online vor putea fi făcute până joi, 24 ianuarie ora 18:00, urmând ca după închiderea lor, înscrierile să se poată face la fața locului.

De asemenea, înscrierile la cursa copiilor se vor putea face sâmbată dimineață înaintea startului.

http://schi.cupacalimani.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy