Ziua Învățătorului (5 iunie) – zi liberă pentru elevi profesori și personalul din învățământ

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Elevii, profesorii și personalul din învățământ vor avea o zi liberă miercuri, cu prilejul Zilei Învățătorului. Această sărbătoare importantă este marcată anual pe 5 iunie, data de naștere a marelui dascăl Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc.

Ziua Învățătorului este recunoscută oficial prin Legea nr. 289 din 29 octombrie 2007, consolidând importanța acestei zile în calendarul educațional românesc. Este o ocazie de a celebra și a aprecia munca dedicată a cadrelor didactice, care au un rol esențial în formarea și dezvoltarea elevilor.

Vacanța de vară pentru majoritatea elevilor va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea cursurilor. Cu toate acestea, există câteva excepții în structura anului școlar:

  • Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 7 iunie 2024.
  • Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 14 iunie 2024.

Ziua Învățătorului este un prilej de a reflecta asupra contribuției semnificative a profesorilor în societate. Gheorghe Lazăr, a cărui aniversare marchează această zi, a fost un pionier al educației moderne în România, fondând prima școală cu predare în limba română. Prin munca sa, el a pus bazele unui sistem educațional accesibil și de calitate, de care beneficiază generațiile de astăzi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy