ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI 2016

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ziua Mondială a Protecţiei Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm. Această sărbătoare este comemorată în fiecare an pe 5 iunie. Scopul zilei mondiale este de a trezi în oameni responsabilitatea că fiecare om trebuie să facă ceva pentru ocrotirea naturii şi a mediului înconjurător şi să trăiască în armonie cu aceştia.

Urmările încălzirii globale, tragediile cauzate de catastrofele naturale pe care le putem simţi zilnic, avertizează populaţia globului că nu numai în această zi trebuie să ocrotim Pământul.

În fiecare an este aleasă o ţară unde se desfăşoară evenimentele centrale. Gazda acestor evenimente în 2016 va fi Nairobi. Acţiunile care marcheză acestă zi pe tot globul sunt  diverse.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita în acest an marchează Ziua Mondială a Mediului cu un seminar privind procedura de evaluare a pagubelor produse de animale sălbatice şi cu o întâlnire de lucru pentru monitorizarea stării de conservare a speciilor de plante protejate din rezervaţia naturală Mlaştina Dumbrava Harghitei Lueta, aflată în custodia APM Harghita. Totodată participăm şi la acţiuni de educare ecologică organizate de către instituţiile de învăţământ.

Domokos László József,                                                                   Kósa Ildikó,

  Director executiv                                                                                  Consilier

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy