Sajtóközlemény Környezetvédelmi világnap 2016

0

Articol disponibil în: Magyar Română

44 évvel ezelőtt, 1972. június 5-én tartották meg Stockholmban az „Ember és bioszféra” címet viselő ENSZ környezetvédelmi világkonferenciát. Az emberi környezettel foglalkozó konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította. A világnap célja, hogy felébressze az emberekben a felelősségtudatot és rávezesse őket arra, hogy mindenkinek magának kell tennie valamit természetes, épített, társadalmi és belső környezetünk megóvásáért, harmonikusabbá tételéért. Ezen a napon világszerte  környezetvédelmi akciók zajlanak.

A szinte naponta tapasztalható fenyegető jelek, mint például a globális felmelegedés következményei, a természeti katasztrófák tragédiái arra figyelmeztetik a bolygó lakosságát, hogy az év többi napján is szükséges óvni a Földet. Ehhez kapcsolódó fő konkrét célkitűzések:

  • energiatakarékosság, a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználása;
  • a megújuló természeti források hasznosítása;
  • a szemét- és hulladékképződés csökkentése;
  • a környezetszennyezés megelőzése.

Minden évben kiválasztanak egy országot, ahol a központi eseményeket rendezik, az idei házigazda Nairobi.

A környezetvédelmi világnap alkalmából a Hargita megyei Környezetvédelmi Ügynökség ebben az évben a természetvédelem népszerűsítését vállalta fel: szemináriumot szerveztünk  a vadkárok felmérésének technikájáról, felmérjük a Hargitaliget természetvédelmi területen élő védett növények populációját, valamint részt veszünk a tanintézmények által szervezett nevelési akciókban is.

  Domokos László József                                                         Kósa Ildikó

           igazgató                                                                           tanácsadó

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy