Ziua Veteranilor de Război ( 29 aprilie), marcată la Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Ziua Veteranilor de Război, 29 aprilie, moment cu valoare de simbol în istoria neamului românesc, va fi sărbătorită sâmbătă 29 aprilie 2023 începând cu ora 10.00, în Piața Tricolorului la Monumentul Ostașului Necunoscut din municipiul Miercurea Ciuc, printr-o ceremonie militară și religioasă de comemorare a luptei şi jertfei armatei şi a poporului român pentru libertate şi independenţă, pentru unitate şi integritate naţională.

⁎⁎⁎

Ziua veteranilor de război este marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. Aceasta a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, iar data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

Începând din 2008, Ziua Veteranilor de Război este celebrată în fiecare an în România.

Pentru efortul, sacrificul și jertfa în îndeplinirea faptele de arme, vă transmitem tuturor veteranilor de război întreaga recunoștință și respect! Prețuirea noastră pentru eroismul de care ați dat dovadă pe câmpurile de bătălie apărând țara, este nemărginită!

Să nu-i uităm niciodată pe cei ce au luptat ca noi să fim liberi!

Respect etern eroilor noștri!

  • informații furnizate de căpitan Cornelia Botezatu

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy