Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Harghitenii, invitați să ia parte la Ziua Jandarmeriei Române

La zi aniversară Jandarmeria Harghita s-a transformat într-o gazdă foarte primitoare. Harghitenii vor putea vedea și admira miercuri, 04 aprilie de la ora 14:00, în Piața Majláth Gusztav Károly din municipiul Miercurea Ciuc  tehnica și materialele aflate în dotarea Jandarmeriei Harghitene.

thumbnailDechiderea oficială a festivității va începe la ora 15:00 în Sala cinematografului, cu o ședința dedicată Zilei Jandarmeriei Române.

Jandarmii sărbătoresc, la 3 aprilie 2018, 168 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

Cu ocazia acestei sărbători, miercuri, 4 aprilie, începând cu ora 14:00 în  Piața Majláth Gusztav Károly din municipiul Miercurea Ciuc, doritorii vor putea intra în contact direct cu jandarmii harghiteni, cu tehnica, mijloacele și materialele aflate în dotarea lor.

Începând cu ora 15:00, la Sala cinematografului situată în Piața Majláth Gusztav Károly din municipiul Miercurea Ciuc,va avea loc ședința festivă dedicată Zilei Jandarmeriei Române, la care vor participa cadre ale Jandarmeriei Harghitene și invitați ai inspectorului șef.

Ședința va fi urmată de spectacolul Caravana Unirii, la care vor participa Gheorghe Turda, Aneta Stan, Alexandru Cumpănașu, preotul Vasile Antonie Tamaș și Corul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *