Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Kábítószerfogás Hargita megyében. A drogok Magyarországról származnak

 

 

A Hargita Megyei Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat, a Hargita Megyei Rendőrség, a marosvásárhelyi és Hargita megyei különleges bevetési szolgálatának munkatársai Székelyudvarhelyen tetten érték a 41 éves B.R.-t és a 29 éves J.S.B.-t, hogy egyikük autójában kábítószert szállít.

A február 8- i autóátkutatást követően fél kiló kannabiszt találtak egy hátizsákban, 50 grammonként csomagolva, értékesítésre szánva. A tetten érést követően házkutatást is tartottak B.R. lakásán, ahol további 50 gramm kábítószert találtak.

A nyomozásból kiderült, hogy a kábítószert B.R. hozta be Romániába Magyarországról 2017 novemberében, tömegközlekedési eszközzel.

Az üggyel összefüggésben február elsején nyolc marosvásárhelyi, egy szentegyházi és egy ákosfalvi (Maros megye) lakásban is házkutatást tartottak a nyomozóhatóságok, melynek során 150 gramm kannabiszt, kannabiszgyantát és –magokat, hallucinogén gombákat, 650 lej készpénzt (feltehetően kábítószer eladásból származó pénzt), droghasználathoz szükséges eszközöket, mobiltelefonokat találtak és koboztak el. Ezek után további kilenc, 23 és 50 év közötti személy ellen indul eljárás.

A két kivizsgálási akciót követően felderített 11 gyanúsított személyből hármat őrizetbe vettek a hatóságok, a bíróság végül 60 napos hatósági felügyeletet rendelt el ellenük. További három személy szintén 60 napos hatósági felügyelet alá került. Az akció során 9 kábítószerfogyasztó személyt azonosítottak. Elkövetett tetteikért a gyanúsítottak 3 hónaptól 10 évig terjedő börtönbüntetéssel fizethetnek.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.