DIICOT Harghita: Flagrant asupra unui autoturism ce transporta cannabis. Drogurile provin din Ungaria

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Lucrătorii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Harghita, Brigada Operațiuni Speciale Târgu-Mureș și Serviciul Operațiuni Speciale Harghita, sub coordonarea procurorului Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita, au procedat la prinderea în flagrant, pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc, a numiților B. R., de 41 ani și J. S. B., de 29 ani, cu privire la care se dețineau date și informații că transportă, în autoturismul celui de-al doilea, droguri sub formă de cannabis. 

Cu ocazia percheziției efectuată pe 8 februarie, asupra autoturismului, a fost găsită și ridicată cantitatea totală de aprox. 500 grame cannabis, droguri ce erau disimulate în 10 pachete vidate,  într-un rucsac, ce urmau să fie comercializate. În continuarea acțiunii flagrante, s-a procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la locuința numitului B.R., ocazie cu care a mai fost găsită cantitatea de aprox. 50 grame cannabis.

Din cercetări s-a  stabilit faptul că întreaga cantitate de droguri descoperită în 08.02.2018 provine din Ungaria, drogurile fiind introduse în țară în luna noiembrie 2017, de către B. R., printr-un mijloc de transport în comun.
Lucrătorii aceluiași serviciu, sprijiniți de lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș,  Inspectoratului Județean de Poliție Harghita, Brigada Operațiuni Speciale Târgu-Mureș și Serviciul Operațiuni Speciale Harghita,  sub coordonarea aceluiași procuror, în 01.02.2018, pentru combaterea fenomenului traficului de droguri și pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate în astfel de activități infracționale,  au  efectuat alte 10 percheziții domiciliare(8 pe raza municipiului Târgu-Mureș, 1 pe raza orașului Vlăhița și 1 în comuna Acățari),  ocazie cu care au fost găsite și ridicate în vederea confiscării:  cantitatea totală de aproximativ 150 grame cannabis, o bucată rezină de cannabis, semințe de cannabis,  6 bucăți ciuperci posibil halucinogene, suma de 650 lei(suspectă a proveni din vânzări de droguri, obiecte utilizate la traficul și consumul ilicit de droguri(grindere, foițe, minicântare electronice, pipe) și telefoane mobile.

Perchezițiile au fost efectuate la 9 persoane suspecte de comiterea infracțiunii de trafic de droguri, cu vârste cuprinse între 23-50 de ani.
Probele ridicate în 01.02.2018 respectiv 08.02.2018  se  află în curs de expertizare la Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.

Față de cele 11 persoane depistate ca urmare a celor 2 acțiuni se efectuează cercetări, de către procurorul din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita, pentru săvârşirea infracțiunilor de: „Trafic de droguri de risc” și „Deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu”,  fapte prev. şi ped. de art. 2, alin. 1 și art. 4, alin. 1  din Legea 143/2000, față de inculpatul B.R. fiind efectuate cercetări și pentru săvârșirea infracțiunii de ”Introducere în țară, fără drept, de droguri de risc”, faptă prev și ped. de art. 3, alin. 1 din Legea 143/2000. Trei dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, ulterior dispunându-se față de acestea măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, măsură ce a mai fost dispusă și față de alte 3 persoane.

Cu ocazia acestor activități au fost identificați un număr de 9 consumatori de droguri sub formă de cannabis. Pentru faptele comise, suspecții riscă pedepse cu închisoarea între 3 luni -10 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy