Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Început de săptămână cu 3 intervenții ale pompierilor militari harghiteni

În data 08.01.2018, la ora 1527, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească (grajd cu șură) în satul Bancu, comuna Ciucsângeorgiu. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (10 subofiţeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Miercurea-Ciuc, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul era localizat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Ciucsângeorgiu. S-au luat măsuri pentru stingere, incendiul fiind lichidat la ora 1640. În urma incendiului au ars circa 2 t de fân și s-au deteriorat aproximativ 6 mp din structura acoperișului. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect, neizolat corespunzător. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, 5 animale (două capre și trei iepuri) și bunuri materiale în valoare de aproximativ 10.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 1.000 lei.

La ora 1647, dispeceratul integrat ISU-SAJ a fost anunţat, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, despre producerea unui accident rutier cu victime pe DN 13A, între Miercurea-Ciuc și Vlăhița, în urma impactului între o autoutilitară și un autoturism. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (6 subofiţeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Miercurea-Ciuc, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, în sprijin fiind trimise 4 ambulanțe SAJ. La sosirea echipajelor, șoferul autoutilitarei era încarcerat. S-au luat măsuri pentru descarcerarea victimei, cu accesoriile și utilajele specifice, și predarea acesteia echipajului SAJ.

Accidentul s-a soldat cu decesul unei femei – B.K., de 62 de ani și rănirea altor 5 persoane, printre care și un copil, în vârstă de 4 ani. S-a acordat primul ajutor persoanelor rănite, acestea fiind preluate și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, pentru investigații medicale de specialitate, astfel: echipajul SMURD a preluat un bărbat – B.A., de 38 de ani, cu traumatism toracic, iar echipajele SAJ au preluat celelalte patru persoane rănite: băiatul de 4 ani, cu traumatism cranio-facial; un bărbat B.M., de 66 de ani, cu traumatism cranio-facial și suspiciune fractură bazin; o femeie, N.R, de 30 de ani, cu politraumatisme și șoferul autoutilitarei – S.A., de 40 ani, care prezenta fractură femur drept. Intervenția s-a finalizat la ora 1740 .

La ora 1812, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit în satul Șoimeni, comuna Păuleni-Ciuc. La faţa locului s-a deplasat un echipaj (5 subofiţeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Miercurea-Ciuc, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajului de intervenţie, ieșeau scântei din coșul de fum, fără pericol de propagare. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea arderii, în cooperare cu SVSU Șoimeni ( 3 pompieri civili), incendiul fiind lichidat la ora 1838. Din fericire, în urma incendiului a ars doar funinginea de pe pereții interiori ai coșului de fum, neînregistrându-se pagube materiale. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul/scânteile din coșul de fum necurățat de funingine, ce au dus la aprinderea acesteia. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei.

Sursa: ISU Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *