Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

IPJ Harghita adresează mulțumiri cu regrete tuturor instituțiilor care s-au implicat în căutarea lui Ciprian

Cuvânt de mulțumire adresat de Inspectoratul de Poliție Județean Harghita tuturor instituțiilor, structurilor și colaboratorilor, care au depus eforturi pentru găsirea copilului de 6 anișori, dispărut din orașul Bălan

La data de 05.07.2018, în jurul orei 14:30, băiețelul dispărut în urmă cu 3 zile din orașul Bălan a fost găsit, din păcate decedat, în albia râului OLT, la o distanță de circa 6 km față de locul în care se presupune că ar fi căzut în apă.

Imediat după momentul dispariției, sâmbătă 02.07.2018 puțin după ora 20:15, o multitudine de echipe au pornit în căutarea copilașului, atât pe albia râului cât și pe raza orașului și în împrejurimile acestuia, în zonele împădurite, în cele ale unor clădiri dezafectate și în alte locuri în care exista posibilitatea ca acesta să se joace, să cadă ori să se ascundă, fiind luate în calcul mai multe variante și ipoteze.

În tot acest interval de timp, sute de oameni au acționat pentru găsirea lui Ciprian, atât pe raza orașului Bălan, cât și pe cursul râului Olt până la ieșirea din județul Harghita, dar și mai departe în județul vecin, Covasna.

În toate aceste demersuri, polițiștii au fost sprijiniți de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, de autoritățile publice locale, de alte instituții, de militari, salvamontiști, pădurari, aparținători și voluntari, pe scurt, de toți cei cărora le-a fost solicitat sprijinul, ori care pur și simplu, din proprie inițiativă, nu au putut rămâne indiferenți la tragedia familiei și la eforturile căutătorilor.

Astfel, au fost folosiți mai mulți câini de urmă, inclusiv unul specializat în căutare pe apă, un sonar, o dronă, o barcă, numeroase mijloace auto și o impresionantă forță umană ce a numărat sute de persoane.

Așadar, căutarea s-a desfășurat pe apă și în apă, pe pământ și în subsoluri, în clădiri etajate și chiar din aer, apoi în 3 cercuri concentrice alcătuite în jurul orașului, pe liziera pădurii și în zonele înalte ale munților.

Nimeni din cei cărora le-am cerut ajutorul nu a ezitat nici un moment să ni-l ofere, iar efortul a fost unul uriaș și deosebit de generos.

Din aceste motive și din toate cele pe care nu le putem exprima, însă le putem cuprinde cu gândul și le putem așeza în cămara de recunoștință a sufletului, Inspectoratul de Poliție Județean Harghita adresează un cuvânt de mare mulțumire tuturor, într-o ordine în care nimeni nu e ultimul și nimeni nu e la sfârșit, ci dimpotrivă, toți sunt egali în fruntea sentimentului de iubire pentru semeni, la vârful clasamentului de solidaritate umană:

 

Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu;
Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Oltul” Harghita;
Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita;
Instituția Prefectului Județul Harghita;
Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”;
Salvamont Harghita;
Administrația Națională Apele Române – S.G.A. Harghita;
Structurile silvice ale județului Harghita;
Penitenciarul Miercurea Ciuc;
Primăriile din județul Harghita, aflate pe cursul râului Olt;

 

Nu în ultimul rând, le mulțumim jurnaliștilor locali și reprezentanților presei centrale, al căror profesionalism a crescut mobilizarea instituțională și a cetățenilor.

De asemenea, recunoștința noastră se îndreaptă spre comunitatea locală a orașului Bălan, o mică localitate cu suflet mare, în care primarul, agenții economici și cetățenii au arătat o emoționantă solidaritate și implicare deplină.

Facem un apel către toți părinții, mai ales cei care au copii de vârstă preșcolară sau de școală primară, dar și către toți cetățenii, să manifeste atenție și grijă față de micuți, în așa fel încât pe viitor să nu ne mai confruntăm cu astfel de tragedii.

Încă o dată, cu mulțumiri tuturor și cu profund regret pentru pierderea lui Ciprian.

Dumnezeu să îl ierte și să îl așeze de-a dreapta Sa, printre îngerași!

Comunicat IPJ Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *