Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Marți, 13: Explozie, urmată de un incendiu la un operator economic din Odorheiu Secuiesc

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita va organiza şi  desfăşura, marți, 13 martie, un exerciţiu cu tema: „Activitatea ISU „Oltul” Harghita pe linia realizării managementului unei situații de urgență generată de producerea unei explozii urmată de un incendiu, la un operator economic din Odorheiu Secuiesc”

constanta-explozie-urmata-de-incendiu-44181Marți, 13 martie, în municipiul Odorheiu Secuiesc, începând cu ora 11.00, va avea loc un exerciţiu de cooperare cu forţe și mijloace în teren, coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă generate de producerea unei explozii urmată de incendiu la un operator economic (turnătorie a pieselor din aliaje neferoase), situat în zona industrială a municipiului, ce presupune simularea producerii unei explozii urmată de un incendiu la una din instalațiile de prelucrare a materialelor neferoase din hala turnătoriei; căutarea-salvarea a două persoane rănite, surprinse în interiorul clădirii, care prezintă arsuri și fracturi și nu se pot autoevacua, acordarea primului ajutor calificat și transportul acestora la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc; desfășurarea operațiunilor pentru stingerea și lichidarea incendiului, limitarea și înlăturarea efectelor situației de urgență.

La exerciţiu vor participa, pe lângă personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, o grupă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și un echipaj de ambulanţă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Județean Harghita.

Exerciţiul are drept obiective generale:

  1. verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului;
  2. pregătirea psihologică a personalului operatorului economic pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie şi salvare-evacuare în situaţiile create;
  3. verificarea modului de funcţionare a tehnicii de intervenţie şi a gradului de dotare cu mijloace de protecţie şi de stingere pentru astfel de situaţii;
  4. verificarea modului de organizare pentru coordonarea acțiunilor de salvare și evacuare a personalului obiectivului afectat;
  5. verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la derularea exerciţiului şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi.

Scopul exercițiului este acela de a angrena toate forțele cu rol în monitorizarea și gestionarea unor astfel de situații de urgență și de a le pregăti pentru intervenția într-o situație reală.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *