Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Promovabilitate de peste 60% la Evaluarea Națională în Harghita

În urma examenului de Evaluare Națională, susținut de elevii de clasa a VIII-a în luna iunie 2018, Inspectoratul Școlar Harghita a efectuat statistica rezultatelor finale de după contestații. 

Dintr-un total de 7.167 de lucrări, 347 au fost contestate, reprezentând un procent de 4,84%. În urma verificărilor, 231 de elevi au avut câștig de cauză și nota inițială li s-a mărit. Însă, alți 102 elevi s-au trezit cu nota micșorată în urma contestațiilor. Cele mai multe contestații s-au înregistrat la proba de Limba și Literatura Română.

Dintr-un total de 2.640 de elevi înscriși, 59 au reușit să obțină note între 9 – 9,99 (cu doi în plus față de primele rezultate), iar 1.622 de candidați au reușit să obțină note de trecere. Din fericire, niciun elev din Harghita nu a fost eliminat de la examenul de Evaluare Națională, însă 116 candidați nu s-au prezentat la examen.

64,26% dintre elevii harghiteni au promovat examenul de Evaluare Națională, în timp ce 902 elevi au ratat șansa de a se înscrie la un liceu. Absolvenții de gimnaziu trebuie să știe că rezultatele de la examen contează în proporție de 80% și împreună cu 20% din media claselor V-VIII constituie media de admitere la liceu.

La nivel național, Evaluarea Naţională de anul acesta a adus rezultate mai slabe pentru absolvenţii de clasa a VIII-a faţă de examenul din 2017.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *