Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Se deversează ape menajere în Lacul Roșu?

Niște turiști ne-au trimis un clip video revoltător cu un furtun de la o pensiune din zona Lacului Rosu, furtun prin care curge ceva în lac. În plus de asta, în gaura făcuta în gheața ce acoperă lacul se văd urme de deșeuri alimentare, semn că cineva a folosit acea copcă pentru a arunca și gunoiul, nu numai apa uzată.

Astfel de sesizări nu sunt ceva nou pentru zona Lacului Roșu deoarece cei care desfășoară activități comerciale acolo sunt un fel de stat în stat.  Zona aparțin teoretic de Gheorgheni, dar practic, de la simplele bonuri fiscale, care nu se prea dau, până la lipsa respectării normelor ecologice, acolo totul este o debandadă în care autoritățile române nu se prea bagă, probabil ca să nu deranjeze, sau poate e vorba de prea multa mită și corupție.

Îmi amintesc că am învățat la școală că ”Lacul Roșu este un monument al naturii” dar se pare ca sub atenta ”supraveghere” a autorităților devine ușor ușor un fel de fosă menajeră.

Sursa: ZPN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *