Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Sute de metri cubi de lemn confiscați de polițiști și amenzi pe măsură

Confiscări de peste 110.000 de lei și sancțiuni de peste 35.000 de lei sunt rezultatele înregistrate de poliţiştii harghiteni în cadrul unor acţiuni pe linie silvică.

Pe parcursul ultimelor 48 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au fost organizate şi executate acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, pe raza întregului judeţ.

Astfel, pe raza comunei Corbu a fost identificat D.N. de 30 de ani, din judeţul Neamţ, în timp ce conducea pe D.N. 15 un autocamion încărcat cu aproximativ 50 mc material lemnos, având aviz de însoţire pentru 45,8 mc material lemnos, aflat la al doilea transport, situaţie în care încărcătura a fost ridicată în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă de 5.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii harghiteni şi specialiștii Gărzii Forestiere Brașov au efectuat 3 ample controale, la tot atâtea societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul silvic.

În urma neregulilor constatate, respectiv cherestea deţinută fără documente de provenienţă şi expediere de material lemnos fără aviz, au fost ridicate în vederea confiscării diferite cantităţi de lemn de lucru şi cherestea, cu un volum total de aproape 300 mc în valoare de aproximativ 111.000 de lei şi au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la regimul silvic, în cuantum total de 31.000 de lei.

opel


Un comentariu la “Sute de metri cubi de lemn confiscați de polițiști și amenzi pe măsură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *