Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Ură și sălbăticie la Universitatea de Vară Tusvanyos de la Băile Tușnad

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat sâmbătă la Universitatea de Vară Tusvanyos de la Băile Tușnad alături de Laszlo Tokes și Németh Zsolt.

În mulțime a apărut o tânără de etnie maghiară care avea ceva de spus, ceva ce nu convenea organizatorilor. Nu era ceva de autonomie, români sau alte subiecte sensibile și nici nu înjura sau făcea gesturi extreme, ci doar protesta pașnic. Un protest care ar fi fost tratat civilizat în orice alt oraș din România sau din orice țară normală la cap.

Din păcate, la Tușnad, această fată a fost trasă de păr cu brutalitate, trântită pe jos cu sălbăticie și imobilizată cu exces de forță. Când am văzut cu câtă violență s-a intervenit asupra ei am crezut că e o tentativă de asasinat, că fata vrea să se se arunce în aer, ca are o mitraliera ceva, dar nu, sărmana tânără avea doar ceva scris pe o bucată de pânză.

În cariera de jurnalist am văzut tot felul de situații cu intervenții în forță împotriva infractorilor, dar așa ceva nu am văzut niciodată. Dacă cei care au brutalizat aceasta fată nu vor plăti în fața legii înseamnă că instituțiile din Harghita sunt absolut incompetente.

Dacă așa se procedează cu toți cei care au de spus ceva contra conducerii maghiare, e clar de ce maghiarilor din Harghita le este frică să spună ceva.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *