reclamatie

Vizita președintelui Klaus Iohannis la Miercurea Ciuc

Vizita președintelui Klaus Iohannis la Miercurea Ciuc scoate în evidență fractura evidentă existentă în interiorul UDMR și ruptura acestei formațiuni de electoratul propriu.
Vestea că mâine dimineață membri ai UDMR din Miercurea Ciuc, între care Veress David, cunoscut pentru relația apropiată cu primarul Raduly Robert, alături de alte persoane vor să manifesteze în piața centrală împotriva președintelui țării arată lipsa totală de idei a acestora, dar și dilema majora pe care o creează astfel pentru un privitor din afară, care, natural, se întreabă ce paradox mai e și acolo, la Miercurea Ciuc, unde minoritarii maghiari demonstrează împotriva altui minoritar sas, pentru că nu au drepturi. Este un adevărat paradox, în condițiile în care președintele țării face parte dintr-o minoritate mai redusă numeric decât cea maghiară, fapt care, firesc te face să te întrebi dacă nu cumva cei care ies în stradă au o problemă de percepție a realității în care trăiesc.
Răspunsul este evident, clar ca lumina zilei. UDMR este în criză majoră, ruptura între fracțiuni este mai clara ca niciodată. Întrebați fiind de ziarharghita.ro dacă vor susține manifestația de mâine, Borboly Csaba a răspuns că el nu știe nimic de așa ceva, deci nu se va implica și nu va susține, cel puțin la modul evident, grupul de inițiativă amintit. Arus Zsolt, lider al Consiliului Național Secuiesc, ne-a spus, de asemenea, că nu cunoaște nimic despre această manifestație, iar punctul de vedere al organizației pe care o reprezintă a fost dat publicității sub forma unei scrisori deschise, pe site-ul Consiliului. Atât. Nici vorbă de implicare, susținere, participare la miting.
Și atunci, dacă președintele Consiliului Județean Harghita nu susține mitingul, CNS-ul de asemenea, ne întrebăm pe cine reprezintă organizatorii? În mod sigur o altă grupare din UDMR, cel mai probabil condusa de Raduly Robert, care nu este de acord cu politica conducerii.
O conducere aflată în derivă, clar ruptă de realitatea electoratului propriu, rupt la rândul său de conducerea politică maghiară, care are alte priorități decât cele pe care le poarta UDMR, PPMT, PCM și alții. Din păcate, domnul Kelemen Hunor nu ne-a răspuns la telefon pentru un punct de vedere, însă, și tăcerea exprimă ceva, de multe ori mai mult decât un răspuns.
Prioritățile oamenilor din Harghita sunt aceleași dintotdeauna: liniște, fără corupție, locuri de muncă bine plătite, dezvoltare, perspectiva unui viitor acasă, nu departe de locurile natale, șosele fără gropi și tot așa.
Faptul ca UDMR nu-și asumă mitingul de mâine e o mare problemă conștientizată și de liderii formațiunii care se tem de o eventuală reacție a propriului electorat, care a mai pedepsit partidul de cel puțin două ori, votând în favoarea fostului președinte Băsescu, în ciuda comenzii politice de a vota împotriva lui la referendumul pentru suspendare, dar și la alegeri.
Este momentul ca reprezentanții oamenilor din județ să-și asume condiția lor, să înțeleagă că ei trebuie să-i reprezinte pe cei care i-au trimis în demnitățile și funcțiile publice ca să lucreze pentru binele lor, binele comun, nu al unei clici care nu înțelege și se opune cu obstinație evoluției. care, cel mai probabil, va trece ca un tăvălug peste ei, lăsând în urmă doar amintirea unor oameni care nu au făcut altceva decât să încerce să oprească mersul istoriei înainte.

D.E.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *