2019, anul Cucuvelei. Idei tari de Mărțișor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Știm, titlul sună extrem de ciudat, mai ales pentru că această specie este, din păcate și pe nedrept, asociată cu nenorocirile. Dar sperăm că desemnarea ei ca pasăre a anului 2019 este un mic pas spre normalizarea relației noastre cu răpitoarele de noapte. 

În 2019, specia anului este cucuveaua, Athene noctua, desemnată în urma votului realizat pe pagina de Facebook a SOR.

Răpitoarea de noapte i-a devansat pe ceilalți patru candidați și s-a impus cu un număr de 1593 de voturi. A contat poate povestea ei, faptul că este hulită pe nedrept. Din simbol al înțelepciunii în Grecia antică, a devenit pasărea care prevestea moartea, doar pentru că vânează fluturii de noapte atrași de lumina lumânărilor la priveghi.

Primul lucru pe care îl facem pentru cucuvea – devine imaginea tuturor membrilor SOR în 2019. Anul acesta, imaginea de pe cardurile de membru SOR este o cucuvea fotografiată de Daniel Petrescu, imagine care a ieșit câștigătoare la concurs. Este al treilea card de colecție, după cele în care am avut pescărașul albastru (2017) și pițigoiul albastru (2018). 

Societatea Ornitologică Română vine și cu idei de nerefuzat pentru Mărțișor. 

Mărți-SOR cu modele noi în lista de insigne de la SOR. Pe lângă stocurile refăcute, acum există și câteva modele noi de insigne.

Cei care doresc să ofere sau chiar să poarte simbolul primăverii și al readucerea la viață a naturii, pot achiziționa mărțișoare speciale, care pot fi găsite aici.

Prețul este de 10 lei pentru o insigna, iar membrii SOR au o reducere de 50%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy