Acțiune de deszăpezire pe DN 13B, județul Harghita

0

Articol disponibil în: Română

În după-amiaza zilei de ieri a început să ningă și pe raza DRDP Brașov. Utilajele de deszăpezire și-au făcut apariția pentru a curăța carosabilul, informează CNAIR.

ISU Harghita a anunțat ieri dimineață a fost emisă o informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului pentru perioada 22 ianuarie, ora 05.00 – 23 ianuarie, ora 14.00.

În intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat întreaga regiune, începând din sud-vest. În Carpații Meridionali și Apuseni ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.
Vântul se va intensifica în zonele montane, îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.

Pentru evitarea situațiilor extreme care vă pot pune în pericol viața şi sănătatea, reamintim celor care pornesc la drum să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să vă asigurați că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

În situația manifestării vântului puternic, vă recomandăm să rămâneți în spații închise care să asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Imagini cu DN 13B, județul Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy