Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

30 de misiuni desfășurate de salvatorii harghiteni, în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 19 octombrie a.c., 30 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. În afara acestor situații, pompierii harghiteni au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație și deșeuri depozitate pe un teren viran, în municipiul Toplița, strada Stejarului, o misiune de asanare muniție neexplodată și o misiune de asistență persoană.

Astfel, specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al județului Harghita au executat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, în urma descoperirii unui element de muniție, de către un cetățean din municipiul Miercurea Ciuc, într-o buturugă, în timp ce tăia lemne. Pirotehniștii au identificat un element de grenadă antitanc PG-2. Acesta a fost ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Seara trecută, pompierii din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au fost solicitați să intervină, în localitatea Zetea, pentru salvarea unei persoane căzută într-o fântână, la o adâncime de aproximativ trei metri.  La sosirea echipajelor de intervenție, pompierii au găsit o femeie, în vârstă de 53 de ani, căzută în fântâna imobilului unde locuia, însă, din nefericire, decedată. Pompierii au acționat pentru extragerea victimei.

Totodată, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs, în orașul Bălan.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.