Fostul director al Direcției Financiare Harghita condamnat la închisoare cu executare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Imre Kedves a fost condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Fostul director al Direcției Financiare Harghita a fost acuzat de DNA de abuz de serviciu și trafic de influență, scrie maszol.ro.

Foto: hargitanepe.eu

În ianuarie al acestui an, Tribunalul Harghita l-a condamnat pe Imre Kedves la trei ani de închisoare cu suspendare.

Atunci a fost achitat de abuzul în serviciu, fiind condamnat pentru trafic de influență. pedeapsa cu închisoare a fost suspendată pentru o perioadă de de probă de trei ani.

Fostul director a fost prezentat justiției în martie 2017.

Potrivit rechizitoriului citat de Szekelyhon în 2012 ANI a constatat conflict de interes în cazul lui Imre Kedves. Directorul a făcut apel, dar în 2014 instanța a respins apelul.

Potrivit procurorilor, Imre Kedves a solicitat unui înalt funcționar al ministerului de finanțe să exercite influență asupra funcționarilor Autorității Fiscale Naționale (ANAF) și a judecătorilor Curții Supreme pentru a nu ține cont de consecințele conflictului său de interese.

Prin urmare, oficialul a cerut 1000 de lei directorului, pe care i-a și primit. Conform DNA, în 2009 Imre Kedves a ordonat o rambursare ilegală de TVA în valoare de 431.830 lei unui om de afaceri.

Banii au fost plătiți după cumpărarea unui imobil la o licitație imobiliară și antreprenorul susținând, că a plătit în plus în comparație cu obligațiile fiscale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy