IPJ Harghita – intervenții cu final fericit, în timpul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc

0

Articol disponibil în: Română

Atunci când ești polițist în Harghita și ești angrenat în dispozitive de menținere a ordinii și siguranței, pe perioada desfășurării pelerinajului religios de Rusalii, e important să știi că va trebui să vii în ajutorul oamenilor care îți semnalează diferite probleme.

Sâmbătă, 18 mai 2024, polițiștii aflați la datorie, într-un punct de defluire a persoanelor participante la slujba religioasă, ce a avut loc pe dealul Șumuleul Mic, au fost semnalați de doi cetățeni străini că fiul lor, de 11 ani, s-a rătăcit și nu îl pot găsi.

Imediat, polițiștii s-au mobilizat pentru localizarea copilului și, în scurt timp, grație eforturilor concentrate, l-au găsit pe băiat și l-au redat familiei, fiind astfel martori ai unui moment plin de emoție.

Tot astăzi, în cadrul aceluiași eveniment, polițiștii au venit în ajutorul unei femei pe care au observat-o că nu se poate deplasa, probabil din cauza din cauza stării de epuizare fizică.

Impresionați de starea femeii și mânați de spiritul civic, oamenii legii au transportat-o cu autospeciala de Poliție până la locul de întâlnire cu membrii grupului din care făcea parte.

Polițiștii, prin acțiunile lor, au reușit să aducă un zâmbet, de bucurie sau de recunoștință, pe chipurile unor oameni aflați în situații ce se puteau transforma în drame, dacă nu își demonstrau profesionalismul și empatia!

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy