S-a încheiat concursul național Bătălia cărților 2019. Cine sunt câștigătorii din județul Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ediția a VI-a a Concursului de lectură „Bătălia Cărților” organizată sub egida Anului Cărții și sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și-a desemnat câștigătorii.

Felicităm toți elevii pentru că, deși au avut emoții, au dovedit o bună cunoaștere a cărților citite, impresionând audiența prin naturalețe, sinceritate, inocență și originalitate în modul de prezentare!

Secțiunea copii:
Locul I
Onu Alexandru Sebastian
Locul II
Stoian-Pop Aexia Ioana
Locul III
Cazac Anastasia

Secțiunea adolescenți:
Locul I
Antal Mădălina Alexandra
Locul II
Ureche Denisa Maria
Locul III
Mureșan Alexandra

Scopul competiției este de promovare a literaturii contemporane pentru copii şi adolescenţi și a preferinţei pentru lectură în afara bibliografiei şcolare, unul dintre obiectivele urmărite fiind însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris (întocmirea unei fişe de lectură sau a unui portofoliu digital) şi oral, în cadrul unei dezbateri.

Lista cărţilor incluse în concurs este unică la nivel naţional şi nu cuprinde titlurile care fac parte din bibliografia şcolară obligatorie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy