Interviu cu primarul comunei Remetea, Laczkó-Albert Elemér

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Am stat de vorbă cu primarul comunei Remetea, Laczkó-Albert Elemér, care ne-a vorbit despre principalele responsabilități ale instituției pe care o conduce, dar și despre diversele realizări și planuri pentru localitatea pe care o păstorește.

Reporter: Începem prin a discuta despre principalele activități și investiții ale comunei Remetea. Ce ne puteți spune despre responsabilitățile instituției pe care o conduceți?

Primar Laczkó-Albert Elemér: Ca instituție publică, ne concentrăm în primul rând pe investițiile publice, pentru care suntem direct răspunzători. De asemenea, colaborăm și cu investitori pentru a revitaliza economia locală. Un exemplu este redresarea fostei fabrici de lapte praf, care a fost făcută de către un grup de investitori.

Reporter: Ne-ați putea oferi detalii despre principalele proiecte de investiții derulate în comuna Remetea în ultimii patru ani?

Primar Laczkó-Albert Elemér: Sigur. Am avut două mari proiecte: rețeaua de gaz și rețeaua de apă. Proiectul de gaz, în valoare de 63 de milioane de lei, a fost finanțat aproape integral prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), restul sumei provenind din resurse proprii și credite. Am realizat 67 km de rețea și 2.600 de branșamente. Proiectul de apă, în valoare de 23 de milioane de lei, este finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și se apropie de finalizare. Principala componentă a acestuia este stația de tratare a apei.

RMP Remetea, În zilele următoare va fi executată cuplarea și va fi pus sub presiune.

Reporter: Ce alte proiecte sunt în desfășurare în comuna Remetea?

Primar Laczkó-Albert Elemér: În afară de proiectele de gaz și apă, avem proiecte prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Programul Anghel Saligny, care includ lucrări pe două străzi. De asemenea, suntem bucuroși că Școala Gimnazială „Fráter György” face parte din programul „masa caldă”, oferind fiecărui copil o masă caldă zilnic.

Reporter: În ce fel sprijiniți acest program de masă caldă?

Primar Laczkó-Albert Elemér: Avem două case comunale dotate cu bucătării, care ne permit să pregătim și să oferim o masă caldă zilnic pentru toți elevii din școală. Este un proiect important pentru noi, deoarece asigură o nutriție adecvată copiilor și contribuie la bunăstarea lor generală.

Reporter: În final, care sunt planurile dumneavoastră pentru viitorul comunei Remetea?

Primar Laczkó-Albert Elemér: Ne dorim să finalizăm proiectele legate de gaz și apă și să ducem la bun sfârșit cele peste 20 de proiecte contractate. Fiecare proiect necesită o contribuție proprie, ceea ce reprezintă o provocare, dar suntem dedicați să găsim soluții pentru a le implementa cu succes.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy