Primăria Miercurea Ciuc anunță: Majorarea impozitelor se va face numai în proporție cu inflația

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc nu a avut intenția de a majora impozitele și taxele locale, dar trebuie să aplice valorile indexate în luna aprilie, majorate în proporție cu inflația realizată din anul 2018, anunță Primăria Miercurea Ciuc.

Pe ordinul de zi a ședinței ordinare din noiembrie a Consiliului Local, găsim și proiectul de hotărâre care stabilește valoarea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020.

Consiliul nu a avut intenția de a majora, dar Codul fiscal impune autoritățiilor locale o indexare a valorilor în proporție cu valoarea inflației, până la sfârșitul lunii aprilie. Conform Legii 227/2015, capitolul 491, valorile au fost indexate de autoritatea locală, și aprobată de către Consiliul Local. Acum, Consiliul pregătește aprobarea aplicării acestei indexări pentru anul 2020.

În privința taxelor vor fi majorări numai la patru capitole: taxe pentru afișaje și taxe-reclamă, taxe aferente alimentației publice, respectiv pentru serviciile de urbanism.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy