Prefectura Harghita a decretat STARE DE URGENȚĂ în Bălan. ”Nu ieșiți din case și, în special, nu mergeți cu mașina”

0

Articol disponibil în: Română

Foto: Marius Pascu

Orașul Bălan se află în aceste momente în mijlocul intemperiile. Viscolul și vântul puternic și lipsa curentului electric dau bătăi de cap localnicilor și autorităților. Primarul Gheorghe Iojiban se adresează cetățenilor orașului Bălan și le prezintă tabloul sumbru al localității.

Stimați cetățeni, acum vin de pe teren și vă pot da câteva detalii cu privire la situația dezastruoasă cu care ne confruntăm în urma fenomenelor meteorologice extreme. În momentul de față drumul către Sândominic este blocat și este păzit de către Poliția orașului Bălan, respect Poliția Sândominic, deoarece a fost declarată stare de urgență de către dl Prefect, iar Comitetul Local și Județean pentru Situații de Urgență a fost activată.

Încă de la orele 16:00 încercăm să degajăm drumul județean de copacii imenși care au căzut peste drum, dar este aproape imposibil să continuăm. Tăiem un copac, iar alții doi cad peste drum.
Mulțumim Pompierilor Voluntari Sândominic care ne au ajutat și, desigur, mulțumim tuturor locuitorilor care au sprijinit debarasarea drumului principal din oraș.

ATENȚIE vă rog, deoarece echipajul de deszăpezire și împrăștiere antiderapant nu poate ajunge în oraș, Serviciul Public al nostru este gata să acționeze în orice moment, dar din cauza viscolului nu rămâne antiderapant pe carosabil.
Vă rugăm să nu ieșiți din case și, în special, nu mergeți cu mașina până nu își revine vremea.
CURENTUL ELECTRIC este posibil sa nu fie dat până dimineața, deoarece echipajele de intervenție de la Electrica nu pot lucra din cauza viscolului.

ELEVII și COPII DE LA GRĂDINIȚĂ mâine nu vor ține cursuri!!!
Avem informații că în jurul orei 1:00 se vor potoli vijeliile și atunci vom acționa cu toate echipajele pentru degajarea drumului și împrăștierea de antiderapant.
Vă ținem la curent cu informații noi în scurt timp!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy