Siguranța publică în atenția autorităților. Ciucanii sunt încurajați să facă sesizări în cazuri penale și contravenționale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

După statisticile referitoare, Miercurea Ciuc este una dintre cele mai sigure reședințe de județ din țară – a declarat Nicolae Florin Ghenci, comisarul-șef al Poliției Municipiului Miercurea Ciuc într-o conferință de presă –, dar unul dintre motive se află și lipsa sesizărilor. Cei mai bun martori sunt camere de supraveghere, iar Primăria va extinde rețea camerelor și în acest an.

Poliția municipală, împreună cu alte instituții locale, în fiecare an organizează 5–8 controale în zonele unde se găsesc colonii de rromi. Ultima acțiune de acest gen, însă s-a efectuat în data de 20 februarie 2020, în urma unei petiții semnate de mai mult de 370 de persoane, care au sesizat poliția despre comportamentul antisocial a rromilor din strada Petőfi Sándor. Viceprimarul Füleki Zoltán a declarat, că aproape toate locuințele sociale au fost găsite în ordine, probleme mai serioase legate de distrugeri au fost confirmate numai în cazul unei famili, iar membrii acesteia – se pare – au fost exact „provocatorii” sesizării „comune” , a petiției în cauză.

Cei doi invitați – comisarul-șef Nicolae Florin Ghenci și purtătorul de cuvânt IPJ Hargita, Gheorghe Filip – au subliniat esența sesizării fiecărui caz penal și contravențional, pentru că lipsa plângerilor denotă că problema nu este una mare. Totuși, afirmă ei, Miercurea Ciuc este una dintre cele mai sigure reședințe de județ din tară.

Comisarul-șef a menționat că mijlocul cel mai folositor de combatere a criminalității este posibilitatea accesării înregistrărilor camerelor de supraveghere ale Primăriei. Începând cu anul 2013, Primăria Miercurea Ciuc a cumpărat și a instalat 47 de camere, din care câte una sunt amplasate și la intrările coloniilor din strada Șumuleului și strada Primăverii, ajutând în identificarea suspecților în multe cazuri. Înregistrările pot fi vizionate pentru o perioadă de 20 de zile, deci sesizarea nu întârzie nici dacă se face după câteva zile sau 1-2 săptămâni după evenimentul cu caracter penal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy