Au început lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială „Nagy Imre”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

În data de 26.02.2020 au început lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială Nagy Imre. Proiectul realizat prin Programul Operaţional Regional vizează următoarele lucrări: reabilitarea termică – prin termoizolaţie exterioară – a pereţilor laterali, placa subsolului şi cea a acoperişului, modernizarea sistemelor şi reţelelor de încălzire, de apă caldă, electricitate. Imobilul va fi echipat cu un sistem de aerisire şi cu un sistem fotovoltaic. Țelul major este folosirea resurselor de energie regenerabilă.

Dreptul de executare a lucrărilor au fost câștigat de firma S.C. Termolang S.R.L., din Odorheiu Secuiesc care are la dispoziție șase luni pentru efectuarea lucrărilor. În prima fază a fost închisă curtea interioară a școlii, intervențiile începând pe partea dinspre sala sporturilor. Lucrările vor avansa dintr-o aripă a imobilului școlii în alta, în felul acesta ritmul reabilitării nu va deranja procesul de predare.

Valoarea lucrărilor este de 8.391.756,10 lei, din care alocările europene și cele guvernamentale se ridică la 5.552.310,04 de lei, restul fiind suportat din bugetul local.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy