Dosar penal pe numele a doi localnici din comuna Ditrău, pentru tăierea ilegală a cel puţin 8 arbori

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto cu caracter ilustrativ

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele a doi localnici din comuna Ditrău, bănuiţi de tăierea ilegală a cel puţin 8 arbori.

La data de 08.03.2020, la ora 10:46, Secția 5 Poliție Rurală Gheorgheni a fost sesizată telefonic, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, despre faptul că de pe un teren ce aparţine Composesoratului Ditrău se sustrage material lemnos, tăiat ilegal.

La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă de poliţişti şi pădurari, rapiditatea intervenţiei având ca rezultat prinderea în flagrant a doi bărbaţi, unul de 39 şi unul de 41 de ani, ambii din localitate, care exploatau ilicit material lemnos, în zona forestieră numită Koves Patak, de pe raza administrativă a comunei Ditrău.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în ziua precedentă, cei doi au tăiat fără drept de pe picior 8 arbori de esență rășinoase, specia molid, nemarcaţi cu ciocanul silvic, din care au transportat circa jumătate de la fața locului, iar la data de 08 martie au revenit, cu intenţia de a transporta și diferența de material lemnos.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy