Participarea Armatei României la Exercițiul DEFENDER EUROPE 20 este anulată

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: MApN

În scopul prevenirii și limitării răspândirii virusului COVID-19, Armata României nu va mai participa la exercițiile SABER STRIKE, respectiv SWIFT RESPONSE, conectate Exercițiului DEFENDER EUROPE 20, transmite MApN.

Sănătatea militarilor și a populației din jur reprezintă o prioritate maximă pentru Armata României.

Armata României acționează cu responsabilitate și profesionalism, contribuind la efortul național de combatere a epidemiei, având pregătite forțe și mijloace care desfășoară activități de sprijin al autorităților centrale și locale, la solicitarea acestora.

* * *

Decizia anulării participării s-a fundamentat în urma analizei cu partenerul strategic și națiunile gazdă.

Similar, Comandamentul Forțelor Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR) a transmis un comunicat de presă pe pe acest subiect, pe care îl puteți accesa la următorul link:

https://www.eur.army.mil/Newsroom/Releases-Advisories/Press-Releases-Article-View/Article/2113178/exercise-defender-europe-20-update/.

Planul inițial prevedea participarea militarilor români la exerciții în Estonia, Letonia și Georgia a unor detașamente din cadrul forțelor terestre, aeriene și navale, însemnând aproximativ 400 de militari și 50 mijloace tehnice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy