Cum arată mai nou deținuții politici în România…

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Cum arată mai nou deținuții politici în România…

Beke Istvan și Szocs Zoltan, băieții condamnați pentru fapte de terorism, vor primi la Târgu Secuiesc, premiul „Vasvari Pal”, prin care li se recunoaște calitatea de deținuți politici.

Foto: erdely.ma

Premiul ar fi acordat de Lomnici Zoltán, fostul președinte al Curții de Casație și Justiție din Ungaria și Fejér László Ödön, senator UDMR, deci de persoane cât se poate de importante și reprezentative din Ungaria și România.

Înțelegem din acest gest, că organizatorii evenimentului continuă să susțină ideea că cei doi sunt niște biete victime ale abuzului justiției din România, condamnați profund greșit, exclusiv pe criterii etnice.

Cine mai poate crede că, în secolul XXI, o țară europeană poate comite un asemenea abuz în justiție? Să comită erori judiciare peste erori judiciare în toate instanțele românești și europene? Erori care să nu poată fi valorificate de apărarea celor doi în aceleași instanțe? Sau e vorba doar despre faptul că dovezile aduse de procurori au fost atât de solide încât nici măcar renumitul avocat Jesse Jackson sau activistul Al Sharpton nu ar fi putut să îi salveze pe cei doi „haiduci”?

Îi decorează și îi cataloghează drept deținuți politici? Cum e posibil să comitem o astfel de blasfemie și să îi punem în aceeași categorie cu renumitul Nelson Mandela, cu victimele comunismului ucise la Canal sau în marile penitenciare de reeducare din vremea comunismului?

Cred că cineva va trebui să le spună fostului magistrat din Ungaria și deputatului din Parlamentul României că e timpul să termine cu această mascaradă și să se concentreze pe lucruri cu adevărat importante!

Tot acest circ ieftin ar trebui să înceteze, deoarece miroase prea tare a manipularea etnicilor maghiari din România. Pe ce ne bazăm când spunem asta? Foarte simplu. UDMR este la guvernare, deci dacă liderii maghiarilor din România ar crede ca a fost un proces incorect ar avea toate posibilitățile să deschidă o anchetă parlamentară sau guvernamentală pentru a a arăta că lucrurile stau altfel. De ce nu o fac? Simplu. Pentru că știu că cei condamnați au fost condamnați în baza unor probe, dar se folosesc de aceste condamnări ca să mai manipuleze cu ceva etnicii maghiari din România și să le inducă ideea că sunt persecutați de statul român și că li se poate înscena infracțiuni dacă nu sunt cuminți.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy