Activități ale polițiștilor harghiteni desfășurate în școli, în cadrul unei campanii de prevenire a agresiunii sexuale (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada decembrie 2021-mai 2022, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară desfășoară activități pentru prevenirea agresiunii sexuale asupra minorilor în cadrul unei campanii numite ,, Atingeri Nedorite,,  lansată de Poliția Română în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului și cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

Obiectivul principal al campaniei îl constituie creșterea nivelului de informare al copiilor, părinților și publicului larg asupra necesității implicării în prevenirea și combaterea acestui tip de abuz, fiind desfășurate activități de informare și prevenire pentru creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale acestuia, atât în unități de învățământ cât și în spațiul public.

Elevilor le sunt oferite informații despre formele de violență sexuală, recunoașterea unei forme de agresiune sexuală, sfaturi despre prevenire.

Copiii vor învăța despre resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa cât și pentru a primi consiliere specializată.

Materialele informative sunt puse la dispoziție de psihologii Asociației Telefonul Copilului, pe înțelesul tuturor, sub sloganul „Suntem rezultatul atingerilor trăite: Află cum te poți proteja de cele nedorite.”

De asemenea, copiilor le este dedicată și o pagină web care prezintă informații despre recunoașterea unui caz de agresiune sexuală, sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple de cazuri reale consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/AtingeriNedorite.

Copiii vor afla că pot suna gratuit la numărul de telefon 116 111, linia europeană de asistență pentru copii, gestionată în România de Asociația Telefonul Copilului, vor putea scrie la [email protected] și pe platforma online a organizației https://www.116111.ro.

 Sfaturi pentru părinți:

  • Supravegheați în permanență locurile pe care le frecventează copiii și anturajul pe care-l au, limitând timpul petrecut în afara locuinței precum și în mediul online!
  • Nu neglijați nevoile copiilor ( afective, materiale, de relaționare etc.)
  • Informați-vă în permanență de situația școlară a copiilor și de prezența la cursuri!
  • Comunicați în permanență, nu încercați să le impune-ți anumite tipuri de comportament!
  • Ajutați-i să vă memoreze numărul de telefon și să învețe adresa de acasă!
  • Acordați-le încredere. Când se întâmplă ceva, interveniți ferm și luați măsuri!
  • Explicați-le că nu sunt vinovați că alte persoane nu respectă anumite limite personale, că sunteți alături de ei oferindu-le protecție!
  • Faceți tot ce puteți pentru a vă feri copiii de abuzuri!

De fiecare dată când aveți cunoștință de un abuz apelați de urgență numărul 112.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy