Activitățile preventive desfășurate de polițiștii de la Siguranță Școlară  și Agenția Națională Antidrog continuă…

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Luna august se apropie de sfârșit.

Taberele continuă să își desfășoare activitățile cu tinerii și copiii ce aleg să petreacă ultima parte de vacanței de vară distrându-se.

Pentru că scopul polițiștilor de la Siguranță Școlară este acela de a se asigura că informațiile privind anumite riscuri la care sunt expuși, ajung la un număr cât mai mare de tineri, au inițiat și desfășurat o acțiune preventivă cu caracter educativ la o tabără de balet din Băile Homorod.

Cyberbullying – ce înseamnă, cum poate fi recunoscut, dar și modalitatea de a se feri de acest fenomen, a reprezentat una dintre temele dezbătute de polițiști  împreună cu cei 16 tineri prezenți, această activitate făcând parte din campania campania “CE împart cu tine, NU îți aparține”.

Caracterul interactiv al întâlnirii le-a oferit ocazia, atât polițiștilor cât și beneficiarilor activității, să adreseze și să răspundă la întrebări legate de caracterul acestui tip de agresiune din mediul virtual, răspunderea penală a minorilor, prevenirea victimizării în rândul minorilor, modalități de protejare a vieții private dar și solicitarea de ajutor când situațiile devin vulnerabile sau prezintă riscuri.

Partenerii polițiștilor la această activitate au fost specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog Târgu-Mureș, care le-au vorbit tinerilor prezenți despre consumul de droguri, un fenomen care a luat amploare în ultimi ani în rândul tinerilor, conștientizarea efectelor asupra stării fizice și psihice, a riscurilor, din  punct de vedere legal, în cazul consumului, deținerii sau chiar comercializării unor astfel de substanțe, precum și alegera unor variante sănătoase de petrecere a timpului liber, dar și selectarea cu grijă a  grupurilor de colegi sau prieteni.

* IPJ Harghita – comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy