Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Adresă trimisă primăriilor de prefect: Pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat

Prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, a solicitat tuturor primarilor şi conducătorilor de instituţii publice din judeţ să respecte legea privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României.

Într-o adresă trimisă primăriilor şi instituţiilor publice din judeţ, prefectul reaminteşte prevederile legale ce vizează arborarea drapelului naţional la sediile acestora, în birourile persoanelor din conducere, în sălile de protocol şi de festivităţi.

În adresă se mai arată că este obligatorie arborarea drapelului naţional pe perioada sărbătoririi unor evenimente deosebite sau pe durata desfăşurării unor ceremonii şi se punctează faptul că pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale.

Prefectul le aduce la cunoştinţă primarilor şi şefilor de instituţii publice că încălcarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 2.500 la 5.000 lei.

Sursa: Agerpres

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *