Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Amănunte despre incendiul izbucnit la un depozit de substanțe chimice, în Odorheiu Secuiesc

Foto: ISU Harghita

În cursul serii trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de substanțe chimice, în municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Nicolae Bălcescu.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul depozitului de substanțe chimice, pe o suprafață de circa 50 mp, în urma fisurării și autoaprinderii unui rezervor de hidrosulfit de sodiu.

Echipajele de pompieri au acționat unitar pentru răcirea containerului metalic, protecția vecinătăților și întreruperea arderii. Pentru lichidarea flăcărilor s-a intervenit prompt, cu peste 650 l spumogen lichid, din dotarea autospecialelor de stingere, incendiul fiind stins, în limitele găsite.

Au ars circa 800 kg de hidrosulfit folosit în procesul de producție; s-au deteriorat: instalația de fixare, instalația electrică aferentă, macaraua de acționare și containerul metalic. În urma acestui incident nu au fost înregistrate victime.

În continuare, pompierii recomandă cetățenilor să manifeste prudență și să respecte regulile și măsurile preventive pentru protejarea vieții lor și a celor dragi.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *