Amenzi în valoare de 110.000 lei, aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul lunii iulie, ca urmare a unor sesizări, comisarii Gărzii de Mediu Harghita au controlat două amplasamente pe care s-au realizat lucrări de construcții/amenajare fără reglementare din punct de vedere al protecției mediului de către o persoană fizică și un operator economic.

În consecință, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 110.000 lei și măsură complementară de desființare a lucrărilor și readucerea terenului la starea inițială.”, a transmis Garda de Mediu Harghita.

Conform L 292/2018, proiectele publice și private prevăzute în anexele actului normativ, respectiv cele care se află în arii naturale protejate sau au legătură cu apele se supun reglementării din punct de vedere al protecției mediului.

Potrivit Gărzii de Mediu Harghita, pe lângă sancțiunea contravențională (amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei la 100.000 lei, pentru persoane juridice), actul normativ impune și aplicarea sancțiunii complementare de desființare a lucrărilor și readucerea terenului la starea inițială pentru proiectele nereglementate.

Pentru amplasarea de construcţii, investiţii în afara zonelor de dezvoltare durabilă din ariile naturale protejat, în cazul persoanei juridice s-a înaintat sesizare penală către organele de cercetare penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy