Venitul mediu lunar al pensionarilor din Harghita depășește cu puțin suma de 1.000 de lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), la sfârșitul lui 2018, în județul Harghita erau înregistrați 74,565 de pensionari. Veniturile medii lunare ale acestora oscilează în jurul a 1.101 lei.

La finalul anului trecut, România avea 3.567.418 pensionari care au ieşit la pensie la limită de vârstă, conform datelor furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice pentru adevarul.ro. Potrivit CNPP, pensia medie la nivel național pentru cei pensionaţi la limita de vârstă a fost de 1.340 lei.

Menționăm că aceste date nu privesc pensiile speciale (foști magistrați, parlamentari, piloți pe liniile aeriene etc), cu o pensie medie de peste 4.000 lei/ lună…

Pe primele locuri în topul pensiilor medii se află sectorul 1 al Capitalei, cu o pensie medie de 1.747 lei, de care ar beneficia (statistic vorbind) 60.982 persoane. Cea mai mică pensie medie este înregistrată în judeţul Botoşani, unde aproximativ 79.000 de pensionari încasează lunar 946 lei, conform sursei citate.

Redăm mai jos tabelul cu pensiile medii pe fiecare judeţ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy