ANUNŢ PUBLIC – Arderea miriştilor este strict interzisă

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Conform OUG 195/2005 art. 94, alin. 1, lit. n: persoanele fizice şi juridice nu ard miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 3000-6000 lei pentru persoane fizice şi 25000-50000 lei pentru persoane juridice.

De asemenea, conform ordinului comun MDRAP, MMAP, ANSVSA nr. 352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecocondiţionalitatea în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru fermieri în România, conform căruia este interzisă arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil, respectiv arderea vegetaţiei pajiştilor. În caz contrar, producătorii agricoli pierd drepturile de sprijin financiar din partea statului şi a Uniunii Europene (diferite plăţi din fonduri europene sau din bugetul naţional).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy