Közérdekű felhívás Szigorúan tilos a tarlóégetés!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 195/2005-ös sürgősségi kormányrendelet 94. cikkely, 1 bekezdés, n: alpont értelmében sem fizikai, sem jogi személyek nem égethetnek tarlót, növényzetet, a környezetvédelmi hatóság jóváhagyása és a helyi Sürgősségi Esetek Felügyelősége előzetes értesítése nélkül.

A területtulajdonosok (birtoklevéllel vagy anélkül) ezen kötelességének elmulasztása kihágásnak minősül és fizikai személyek esetében 3000-6000, jogi személyek esetében 25000-50000 lejes pénzbírságot von maga után.

Hasonlóképpen, a Mezőgazdasági és Fejlesztési Minisztérium, a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdőgazdálkodási Minisztérium, valamint az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság közösen kiadott, 352/636/54/2015 rendelete értelmében, szigorúan tilos a szántóterületeken lévő tarló és növényzet égetése, valamint a gyepes területek felégetése. Ellenkező esetben a mezőgazdasági szereplők elesnek az állami és/vagy uniós alapokból folyósított támogatástól.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy