Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O tânără talentată din Bălan suferă de boala oaselor de sticlă și are un singur vis: un scaun cu rotile electric

O tânără extrem de talentată din orașul Bălan, suferă de o boală rară și are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Irina Gherca este născută cu boala oaselor de sticlă, o afecțiune genetică ce se caracterizează prin deficiențe cantitative și calitative ale fibrelor de colagen. Acest neajuns se manifestă printr-o exagerată fragilitate a oaselor, care o condamnă la o viață plină de suferință și o expune la fracturi multiple.

Cea mai mare dorință a tinerei de 30 de ani este să se miște independent pentru a putea studia la facultate, iar visul ei nu este deloc imposibil. Pentru ca dorința cea mai arzătoare a Irinei să se îndeplinească, fata are nevoie de un scaun cu rotile electric care costă aproximativ 13.400 lei noi. 

Deși, pe de o parte, viața i-a luat bucuria unui trai normal, pe de altă parte a încununat-o cu un dar excepțional. Irina Gherca este un artist plastic de excepție, iar lucrările sale uimitoare.

Sursa foto: Profilul de Facebook

Vitalitatea transmisă prin intermediul desenelor și picturilor sale, reflectă tăria din sufletul Irinei și determinarea cu care luptă pentru a trăi demn, fără a avea în permanență nevoie de un însoțitor. Această tânără merită cu adevărat atenția și sprijinul celor din jur, iar cei care își doresc să contribuie măcar cu puțin la fericirea talentatei tinere din Bălan, să nu ezite nicio clipă. Pentru că orice gest, cât de mărunt, are o mare însemnătate atunci când mulțime de oameni cu inimă vie se unesc pentru același scop.

Este important de știut că, în ciuda manifestărilor bolii, pacienţii care suferă de această anomalie pot avea o viaţă fericită şi o bună integrare în societate. Specialiștii spun că un număr important de bolnavi sunt independenți și au o viaţă profesională reuşită (unii sunt chiar cunoscuţi). Ei se pot căsători, pot avea relaţii stabile, copii. Acest lucru este îmbucurător, iar cineva ca Irina care reușește să creeze atâtea lucruri minunate datorită talentului ei, demonstrează că nicio limită fizică nu poate îngrădi visurile.

Cei care vor să facă donații pentru achiziționarea echipamentului ortopedic de care Irina are atâta nevoie, au la dispoziție două conturi bancare, în lei și valută.

Irina Gherca, Unitate bancara: REIFFEISEN BANK S.A, Agenția Miercurea Ciuc

Cod IBAN RON: RO94 RZBR 0000 0600 1802 0234

Cod IBAN: RO29 RZBR 0000 0600 1802 0240

Persoanele din UE pot dona în contul de euro, pe numele Irina Gherca
Cod BIC : RZBRROBU
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.