Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aparate de ozonificare noi pentru școli și grădinițe

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

 

Instituțiile de învățământ din Miercurea-Ciuc vor prelua 55 de aparate de ozonificare procurate de către Primărie. Pe de altă parte, șirul evenimentelor culturale continuă cu Târgul de Carte – Csíkszeredai Könyvvásár.

 

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Miercurea-Ciuc s-a întrunit astăzi, 21 septembrie 2020 într-o ședință de lucru, după care primarul Ráduly Róbert Kálmán, președintele comitetului în cadrul unei conferințe de presă a evidențiat două aspecte. Firma de specialitate va expedia în cursul acestei săptămâni cele 55 aparate de ozonificare, care vor fi predate instituțiilor de învățământ. Pe de altă parte, s-a renunțat la procurarea celor șapte aparate de ventilație pentru Spitalul Județean de Urgență Harghita: distribuitorul nu a expediat la termen dispozitivele medicale, și nici nu a răspuns la rezilierea contractului. Ráduly a menționat: între timp s-au făcut pași importante privind dotarea spitalului, și astfel renunțarea la aparate nu înseamnă un eșec pentru instituție.

Primarul a referat și despre viața culturală a municipiului: în cadrul festivalului dublu Filmszereda–Filmtettfeszt audiența a fost scăzută, deși oferta era de înaltă calitate, generațiile în vârstă și școlarii au lipsit de la proiecții. Măsurile adoptate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus se presupune că vor afecta în mod dezavantajos și Târgul de Carte – Csíkszeredai Könyvvásár, dar cu respectarea restricțiilor municipiul va organiza acest eveniment. Ediția a 5-lea a târgului va fi organizată între 24–27 septembrie 2020.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.