Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Apel de proiecte pentru finanțarea și promovarea asociațiilor crescătorilor de bovine, ovine și caprine din Harghita

 

 

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita face un apel pentru depunerea de proiecte de către asociațiile crescătorilor de bovine, ovine și caprine constituite conform legii, înregistrate în județul Harghita, ale căror sediu se află pe teritoriul consiliilor locale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita sau sunt de interes județean.

”Scopul nostru este de a consolida și sprijini fermele individuale și familiale. În același timp, încurajăm fermierii să formeze cooperative. Am putut vedea succesul procesatorilor de lapte din Frumoasa, Lunca de Jos și Cristuru Secuiesc. Micile abatoare și procesatorii de legume trebuie să funcționeze în același mod, dar trebuie să reinterpretăm și utilizarea lânii. Continuăm să fim atenți la promovarea produselor locale. Vrem să fim parteneri cu toți producătorii și fermierii locali. Vrem să ne sprijinim tinerii fermieri cu proiecte, oferindu-le posibilitatea de a rămâne acasă. Munca tinerilor noștri fermieri ajută foarte mult la stimularea economiei județului și la crearea de locuri de muncă”, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Cheltuielile eligibile pentru care se acordă finanțare nerambursabilă sunt: finanțarea echipamentelor punctelor de colectare a laptelui  (tancuri de răcire, aparatură pentru stabilirea calității laptelui, calculatoare, imprimante, programe pentru monitorizarea cotelor de lapte, tocătoare resturi vegetale (pentru pășuni), cântar animale, stand de contenții bovine, extractor viței, mașina de tuns oi, remorcă transport animale (până la 1500 de kg) etc., suma prevăzută pentru anul 2020 fiind de 90 000 lei.

Finanțarea nerambursabilă acordată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita nu poate fi mai mare decât 49 % din suma totală în proiect. Bugetul este asigurat de membrii asociației, adică Consiliul Județean Harghita și 45 de unități administrative locale.

Documentația de solicitare a finanțării nerambursabile – Ghidul solicitantului și Cererea de finanțare – se pot procura la sediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita, Miercurea Ciuc, str. Piața Libertății, nr. 5, camera 244/B, telefon: 0740-169850, e-mail: karikascsilla@judetulharghita.ro, dezvoltareruralahr@gmail.com

Data limită de depunere a proiectelor este 30 octombrie 2020, ora 12:00, la sediul asociației, Miercurea Ciuc, str. Piața Libertății, nr.5, camera 244/B.

 

Mai multe informații pot fi obținute accesând link-ul: http://judetulharghita.ro/consiliul-judetean-harghita/programe/proiecte-cjhr-active/proiectele-asociatiei-de-dezvoltare-rurala-cjhr/asociatiile-crescatorilor-de-bovine-ovine-si-caprine-constituite-conform-legii.html

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.