Bacalaureat, sesiunea de toamnă/ Harghita: 98 de candidați s-au prezentat la proba de Limba și literatura maternă

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Candidații la BAC 2023, sesiunea a doua, care aparțin minorităților naționale au avut de rezolvat luni, 21 august, subiectele la proba scrisă de Limba și literatura maternă.

În județul Harghita, la Limba și literatura maghiară, din cei 120 de candidați înscriși s-au prezentat doar 98. Au absentat 22 de candidați.

Nu au fost înregistrate eliminări din examen.

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (26 – 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).

Începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților.

Acest proces nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat, potrivit Ministerului Educației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy